1. Image of Stina Levin

Jag drogs nog till yogan för att hitta ett bra sätt att stärka min kropp efter två graviditeter men också av nyfikenhet till något som kanske var något mer.

 

Efter födseln av vårt andra barn, av tre,  gick jag på min första yogaklass 2003.  Älskade det från första början. Både utmaningen i övningarna men också att se kvinnan bredvid mig, som i 80-års åldern, graciöst gled upp i huvudstående. Då bodde jag med min familj under några vintrar i Mammoth, Kalifornien, där jag träffade mina fantastiska lärare Julie och Dagmar som i sin undervisning lärde mig det härliga med yogan.

Den yogaform jag fastnade för och som jag sedan praktiserade var Ashatanga Vinyasa Yoga. Under senare år är min egen practice och undervisning även inspirerad av Iyengar Yoga,  Hatha Yoga,  Restorative Yoga och Yoga Nidra. De lärare jag vidareutbildar mig hos och som inspirerar mig är bland andra Maty Ezraty, Annie Carpenter och Tim Miller. 2008 gick jag en yogalärarutbildning på Atmajyoti Yoga Studio i Stockholm

Jag har under åren stärkt min kropp av yoga och även funnit att det finns något mer.

Jag fascineras dagligen av yogans fantastiska sätt att få oss att må bra. Från att vara hängig till att bli full av energi, från att ha ryggar som gör ont till att ha ryggar som mår bra. Att hitta balans mellan svaga och starka muskler, balans mellan det stela och det mindre stela och balans mellan kropp och sinne. Genom att stärka svaga muskler och hitta mer rörlighet i det stela får vi också ett lugn och en måbra-känsla hela vägen ut i fingertoppar och tår. Känslan av att vara glad och fri.

 

“Lokah Samasta Sukhino Bhavantu”

“May All Beings Everywhere Be Happy and Free”

 

Jag är född och uppvuxen i Hälsingland. Fysisk aktivitet, hälsa och friskvård har alltid varit en stor del av mitt liv, även om jag under perioder arbetat med annat. Jag är utbildad personlig tränare PT-School 1996,  och har ägt och drivit en träningsstudio .  Åren 2001-06 höll jag i en del av fysträningen för det framgångsrika norska olympiska snowboardlandslaget med flertalet VM och OS medaljer.

Den yoga jag undervisar är baserad på linjering och att hitta balans i kroppen. Jag använder gärna klossar, filtar och band som hjälpmedel.

I min yogaundervisning ser jag till varje individs behov och anpassar övningar och klasser därefter.  Jag undervisar därför gärna privat och i små grupper.